ΚΟΣΜΟΣ

Τα μωρά στις Φιλιππίνες αγωνίζονται για να επιβιώσουν μετά τον τυφώνα

Τα μωρά στις Φιλιππίνες αγωνίζονται για να επιβιώσουν μετά τον τυφώνα

Η Αλθέα που βλέπετε στη φωτογραφία, γεννήθηκε μόλις πριν τρεις μέρες στον απόηχο του τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Ανατολικές Φιλιππίνες. Και για καθεμιά από αυτές τις μέρες, έχει παλέψει σκληρά...

Θέλει όμως πολύ να ζήσει όπως και οι γονείς της που της πιέζουν συνεχώς το σώμα με μια χειροκίνητη αντλία οξυγόνου για να μην σταματήσει να αναπνέει...

«Αν η αντλία σταματήσει τότε η μικρή Αλθέα θα πεθάνει » λέει μια νοσοκόμα που εργάζεται στο εν λόγω νοσοκομείο που αυτή τη στιγμή έχει ελάχιστο προσωπικό και προμήθειες και που φυσικά δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

«Δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς αυτό.Δεν μπορεί να αναπνεύσει από μόνη της. Το μόνο σημάδι που δείχνει ότι αυτή τη στιγμή είναι ζωντανή, είναι ο χτύπος της καρδιάς της.»

Όταν ξέσπασε η καταιγίδα το υπόγειο του νοσοκομείου στο οποίο βρίσκονται οι θερμοκοιτίδες, πλημμύρισε και τα πάντα γέμισαν με λάσπη. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ένα εκκλησάκι.

Τα μωρά στην αρχή ήταν όλα ζωντανά. Λίγο αργότερα όμως, έξι από αυτά έχασαν τη ζωή τους λόγω της έλλειψης ιατροφαρμακευτικών προμηθειών.