ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλοι εργάτες γδύθηκαν για…

Γάλλοι εργάτες γδύθηκαν  για…

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα εργοστάσια της δυτικής Γαλλίας βγήκαν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους για να φωτογραφηθούν για ένα ημερολόγιο που έχει στόχο να κάνει πιο "σέξι" τη βιομηχανία στους νέους.

Το ημερολόγιο με τους ημίγυμνους εργάτες ήταν μια ιδέα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέων της περιοχής Σολέ, γράφει το οικονομικό περιοδικό L'Usine Nouvelle που δημοσιεύει τις φωτογραφίες στον ιστότοπό του.

Οι δώδεκα ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε διάφορα εργοστάσια της περιοχής και δείχνουν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας να λειτουργούν συσκευές συγκόλλησης, τόρνους και άλλα βαριά μηχανήματα φορώντας μόνο τα. . . απολύτως απαραίτητα.

Στόχος του ημερολογίου αυτού, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι "να ανανεώσει την εικόνα της βιομηχανίας και να προσελκύσει νέους σε τομείς που αποδίδουν".

Η Γαλλία διέρχεται μια περίοδο σοβαρής αποβιομηχάνισης, όμως οι υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλές θέσεις για ηλεκτρολόγους, χαλκουργούς, οξυγονοκολλητές και άλλες τεχνικές ειδικότητες.

Ρoή Ειδήσεων