ΚΟΣΜΟΣ

Απύθμενη υποκρισία του Ρεν

Απύθμενη υποκρισία του Ρεν

Σε μια κίνηση απίστευτης υποκρισίας, ο κύριος «Καλό Κουράγιο Έλληνες», επιχειρεί να δικαιολογήσει τη φτωχοποίηση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός και τα εφιαλτικά σενάρια που πρόκειται να ζήσουμε αν περάσουν οι απαιτήσεις των δανειστών για τους πλειστηριασμούς.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, είπε ότι ένα από τα ουσιαστικά σημεία για να υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα είναι η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Ταυτόχρονα όμως δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει καταχρηστική την προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία.

«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο, αντιθέτως, η Κομισιόν θέλει να επικεντρωθεί η νομοθεσία αποκλειστικά σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πραγματικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, σήμερα επικρατεί μια κατάσταση γενικής κατάχρησης του μορατόριουμ πλειστηριασμών στην Ελλάδα, για αυτό, όπως σημείωσε, οι τράπεζες δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν την θέση τους, να ανακάμψουν και κατά συνέπεια να δανείσουν την πραγματική οικονομία, ώστε η χώρα να επιστρέψει σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB