ΚΟΣΜΟΣ

Οι εθνικιστές της Βουλγαρίας ζητούν απέλαση όλων των μεταναστών

Οι εθνικιστές της Βουλγαρίας ζητούν απέλαση όλων των μεταναστών

Το εθνικιστικό κόμμα της Βουλγαρίας «Ataka» ζητά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία.

Τις προτάσεις του κόμματος διακοίνωσε ο καθηγητής Στανισλάβ Στανίλοβ κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε πρόταση των εθνικιστών για ένα σχέδιο ψηφίσματος για ανάληψη δράσης σχετικά με την παράνομη διέλευση των συνόρων και την οικοδόμηση δομών προστασίας κατά μήκος των κρατικών συνόρων με την Τουρκία.

Επεσήμανε ότι το βουλγαρικό κράτος δεν έχει λάβει κανένα μέτρο κατά της παράνομης μετανάστευσης και δεν γνωρίζει ούτε τον αριθμό των παράνομων μεταναστών.

Επίσης, Μαγδαλένα Τάσεβα, τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και επεσήμανε ότι γίνεται εμπόριο ανθρώπων από κύκλους που κερδίζουν σε βάρος των μεταναστών.

Σύμφωνα με το εθνικιστικό κόμμα, πρέπει να δημιουργηθεί πρόσθετη περίφραση στα σύνορα με την Τουρκία, αφού αποτελούν το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ομιλητές επεσήμαναν το ξέσπασμα του αφθώδους πυρετού που πριν από χρόνια εισήχθη από την Τουρκία και τόνισαν ότι ένα πρόσθετο εμπόδιο στα σύνορα δεν θα επέτρεπε την είσοδο σε μολυσμένα ζώα στο βουλγαρικό έδαφος, σημειώνει το βουλγαρικό Βέστι.