ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι γαλλικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Αυξάνονται οι γαλλικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η Γαλλία ανέπτυξε το σύνολο των 1.200 στρατιωτών της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία την αποστολή των οποίων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είχε ανακοινώσει και οι στρατιώτες αύξησαν τις περιπολίες τους στην πρωτεύουσα Μπανγκί και σε πολλούς οδικούς άξονες της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του γαλλικού στρατού συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν.


Σύμφωνα με το γάλλο εκπρόσωπο, η γαλλική δύναμη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διαθέτει τέσσερα ελικόπτερα Puma και δυο Gazelle.

Ο συνταγματάρχης Ζαρόν τόνισε ότι τριπλασιάστηκαν οι περιπολίες των γάλλων στρατιωτών τις τελευταίες ώρες στους δρόμους της πρωτεύουσας και ότι πραγματοποιούνται και κοινές περιπολίες με φρατιώτες της αφρικανικής δύναμης που σταθμεύουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ "άμεση" στρατιωτική δράση για την προστασία του πληθυσμού και για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου οι βιαιότητες των τελευταίων ημερών προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων.