ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Μέτρο για πλήρη απαγόρευσης του καπνίσματος

Βουλγαρία: Μέτρο για πλήρη απαγόρευσης του καπνίσματος

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο αναμένεται να θέσει, σήμερα, σε ψηφοφορία την πρόταση για αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.

Βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι κι έχουν καταρτίσει την τροπολογία για τη "χαλάρωση" του πλαισίου πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος, ελπίζουν πως οι αλλαγές θα ψηφιστούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, ακόμη και στις τάξεις του ίδιου του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα και οι βουλευτές του κόμματος αυτού αναμένεται να ψηφίσουν βάσει των προσωπικών τους πεποιθήσεων. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι βουλευτές του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (εταίρος στην κυβέρνηση).

Κατά των αλλαγών αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κόμματος GERB, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας είναι κατά των αλλαγών, ωστόσο η Οικονομική Επιτροπή στηρίζει τη "χαλάρωση" του μέτρου της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος.

Υπενθυμίζεται πως η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος επιβλήθηκε στη Βουλγαρία τον Ιούνιο του 2012 από την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.