«Πηγή έμπνευσης η Ελλάδα»

Newsbomb

Τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού, στην παγκόσμια ιστορία, εξυμνεί σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα...

Τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού, στην παγκόσμια ιστορία, εξυμνεί σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσής μας, από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Ομπάμα, μεταξύ άλλων τονίζει πως η αρχαία Ελλάδα και οι αρχές που δίδαξε, αποτελούν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους έλληνες και τους αμερικανούς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος, κάνει λόγο για τα 190 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ελληνική επανάσταση του 1821, τονίζοντας πως το γεγονός ότι η χώρα μας τότε απέκτησε την ανεξαρτησία της, και το γεγονός πως γίναμε για δεύτερη φορά στην ιστορία, σύμβολο της Δημοκρατίας, πρέπει να αποτελέσει ορόσημο και για τη χώρα του, η οποία έχει πολλές επιρροές από την Ελλάδα.

Ακόμα, κάνει λόγο για παντοτινή φιλία και συμμαχία Ελλάδας – Αμερικής, ενώ κλείνει το διάγγελμά του ανακηρύσσοντας τη σημερινή επέτειο, ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ανεξαρτησίας, τόσο στη χώρα του, όσο και στη δική μας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved