ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στη Χαβάη θα κάνουν διακοπές οι Ομπάμα

ΗΠΑ: Στη Χαβάη θα κάνουν διακοπές οι Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του προσγειώθηκαν αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ στη Χονολουλού ξεκινώντας διακοπές δύο εβδομάδων στη Χαβάη, τις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προηγουμένως περιγράψει σαν μια ευκαιρία για "ύπνο και ήλιο" έπειτα από μια δύσκολη χρονιά στην Ουάσινγκτον.


Ο Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες τους Μάλια και Σάσα, καθώς και με την Μάριαν Ρόμπινσον, τη μητέρα της κυρίας Ομπάμα, βγήκαν από το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One φορώντας άνετα ρούχα έπειτα από μια πτήση εννιάμισι ωρών. Οι πρώτοι σκύλοι Μπο και Σάνι ήταν επίσης παρόντες.

Τους Ομπάμα υποδέχθηκαν αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο ναύαρχος Σάμιουελ Λόκλιρ, επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού, και ο κυβερνήτης της Χαβάης Νιλ Άμπερκρομπι.

Οι Ομπάμα δεν έχουν προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις κατά την παραμονή τους στη Χαβάη και θα διαμείνουν σε μισθωμένη κατοικία στην ακριβή συνοικία Καϊλούα. Πρόκειται να επιτρέψουν στην Ουάσινγκτον στις 5 Ιανουαρίου.

Για τον Ομπάμα, το 2013 τελειώνει υπό τη σκιά της αποτυχημένης παρουσίασης της μεταρρύθμισής του στην υγεία και με χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας.
Ανάμεσα στα προεδρικά αναγνώσματα των διακοπών είναι πιθανό να περιλαμβάνεται μια 300σέλιδη έκθεση σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών από τις ΗΠΑ, την οποία εκπόνησε αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εξωτερικών συμβούλων που ζητούν περισσότερες από 40 αλλαγές στην επιτήρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.