ΚΟΣΜΟΣ

Ημέρα εκλογών στη Μαυριτανία

Ημέρα εκλογών στη Μαυριτανία

Το προεδρικό κόμμα UPR έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση της Μαυριτανίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που ανακοινώθηκαν την Κυριακή οι οποίες διεξήχθησαν παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές.


Η Ένωση για τη Δημοκρατία ( UPR) κέρδισε τις 74 έδρες επί συνόλου 147 στην Εθνοσυνέλευση και με τους συμμάχους της από μικρότερα πολιτικά κόμματα, έχει την απαιτουμένη απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με συνολικά 108 κοινοβουλευτικές έδρες.

Η αντιπολίτευση συγκεντρώνει 37 έδρες εκ των οποίων οι 16 ανήκουν στο ισλαμικό κόμμα Tewassoul ενώ το El Fenn, μια πολιτική ομάδα με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό του στρατιωτικού καθεστώτος της περιόδου 1984-2005 Μααούγια Ουλντ Τάγια λαμβάνει 10 έδρες και η Προοδευτική Συμμαχία του Λαού 7 έδρες.

Η Συμμαχία για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία με επικεφαλής έναν δημοσιογράφο, τον Ιμπραχίμ Σαρ που ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2009, παίρνει δύο έδρες. Δύο ακόμη κοινοβουλευτικές έδρες θα καλυφθούν αργότερα.

Στις δημοτικές εκλογές το προεδρικό κόμμα κατακτά τους 154 από τους 218 δήμους της χώρας , σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής.