ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ έδωσαν φέτος οι Αυστριακοί για φιλανθρωπίες

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ έδωσαν φέτος οι Αυστριακοί για φιλανθρωπίες

Οι Αυστριακοί συνεχίζουν να προσφέρουν, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και το ποσό που θα συγκεντρωθεί φέτος, από δωρεές, για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους ανέρχεται στα 510 εκατομμύρια, κατά δέκα εκατομμύρια, ή κατά 2%, περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Στο ποσό αυτό δεν έχουν συνυπολογιστεί οι δωρεές, για τα θύματα του καταστροφικού τυφώνα στις Φιλιππίνες, ενώ, όπως αναφέρεται σχετικά, τα περισσότερα χρήματα που δωρίζουν οι Αυστριακοί πολίτες - πολλές φορές και από το ίδιο το υστέρημά τους - προορίζονται για παιδιά και για την αντιμετώπιση καταστροφών τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Μόνον προχθές, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και στην πολύωρη εκδήλωση συμπαράστασης "Φως στο σκοτάδι" ένα είδος "Μαραθώνιου Αγάπης" - που διοργανώνει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, συγκεντρώθηκε ποσό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την ενεργό συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων και με επικεφαλής τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ, που δέχονταν τηλεφωνικά τις προσφορές των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των πολιτών στην Αυστρία που προσφέρουν για το συνάνθρωπό τους έχει μειωθεί ελαφρά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το ποσό που συγκεντρώνεται ετησίως παρουσιάζει αύξηση και, ενώ το 2008 είχε ανέλθει στα 360 εκατομμύρια, εφέτος έφθασε τα 510 εκατομμύρια. Αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, παρουσίασε και το κατά κεφαλή ποσό που προσφέρει μέσα σε ένα χρόνο ο μέσος Αυστριακός και το οποίο το 2012 ανερχόταν σε 92 ευρώ ενώ εφέτος βρίσκεται στα 110 ευρώ.