ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 73.000 νεκρούς άφησε πίσω του το 2013

Συρία: 73.000 νεκρούς άφησε πίσω του το 2013

Το 2013 υπήρξε η πιο αιματηρή χρονιά μετά το ξέσπασμα της σύρραξης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, με 73.000 νεκρούς και πλέον, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες η οργάνωση είχε ανακοινώσει έναν συνολικό απολογισμό 130.000 και πλέον νεκρών από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο καθεστώς και στους αντάρτες οι οποίοι επιδιώκουν την ανατροπή του, μεταξύ των οποίων και 7.000 παιδιά.

Η ΜΚΟ κατηγόρησε «την διεθνή κοινότητα ότι είναι συνεργός στο λουτρό αίματος στη Συρία» λόγω της «έλλειψης της ανάληψης σοβαρής δράσης» για να σταματήσει η σφαγή.

«Η διεθνής κοινότητα δεν έχει κινητοποιήσει με σοβαρό τρόπο για να σταματήσει τις σφαγές οι οποίες συνεχίζουν να διαπράττονται στη Συρία κι αρκείται στις καταδίκες», κατήγγειλε η ΜΚΟ.

«Επικεντρώθηκε τους τελευταίους μήνες στο ζήτημα του αφοπλισμού του στρατού της Συρίας από τα χημικά όπλα μετά τη σφαγή με τοξικά αέρια την 21η Αυγούστου 2013 κοντά στην Δαμασκό κι αψήφησε τις δεκάδες σφαγές στις οποίες χιλιάδες Σύροι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένων πολυάριθμων παιδιών και γυναικών», πρόσθεσε.

Ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται στη Συρία, 22 ημέρες πριν την προβλεπόμενη έναρξη στην Ελβετία μιας ειρηνευτικής συνόδου με ζητούμενο την εξεύρεση μιας διευθέτησης για τον τερματισμό του.