ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία: Προσεύχονται στα τζαμιά για τον Ερντογάν

Βοσνία: Προσεύχονται στα τζαμιά για τον Ερντογάν

Στο κεντρικό τζαμί του Σαράγεβο και σε 34 ακόμη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, θα γίνουν προσευχές με επίκληση στον Αλλάχ, για την υποστήριξη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό δημοσιεύει το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επισημαίνει ότι ο εμπνευστής αυτής της ιδέας είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Σαράγεβο, το οποίο πρότεινε για σήμερα Παρασκευή να γίνει δέηση στο τζαμί «Γκαζί Χούσρεφ Μπέγκ» μια συλλογική προσευχή για τον Τούρκο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές, η προσευχή ενέχει μια δυνατότητα υποστήριξης του Ερντογάν στο ‘πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία.

Ένας από τους εμπνευστές της μουσουλμανικής δέησης, ο Μούσα Κιότσε, σε δήλωσή του στο Anadolu, δήλωσε ότι το σχέδιο αποδυνάμωσης της Τουρκίας άρχισε από πέρσι το Μάιο με τις διαδηλώσεις στο πάρκο Gezi της Κωνσταντινούπολης.

«Έτσι, πολλοί φοιτητές έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον πρωθυπουργό Ερντογάν», είπε ο Κιότσε.

Εξάλλου, ο μουσουλμάνος κληρικός στο Σαράγεβο, Χαλίλ Μπερζίνα, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία έχει ευρεία στήριξη, όχι μόνο από το μεγάλο τζαμί του Σεράγεβο, αλλά και σε 34 άλλα σε περιοχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.