ΚΟΣΜΟΣ

Εξαλλος ο Τούρκος Αντιπροέδρος για τα tweets υπουργών!

Εξαλλος ο Τούρκος Αντιπροέδρος για τα tweets υπουργών!

Αρρώστια χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίτντς τη χρήση του twitter από τους Υπουργούς και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και τους κάλεσε να σταματήσουν.

"Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι φίλοι μας οι Υπουργοί κρατούν το κινητό στα χέρια τους και τσιτ τσιτ τσιτ ασχολούνται. Να τα αφήσουν αυτά, ιδιαίτερα οι Υπουργοί. Άνθρωποι με τον τίτλο του συμβούλου τσιτ τσιτ τσιτ, έστειλα τόσα tweet, πήρα τόσα retweet, δεν μας παρατάνε πια...", είπε

Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπουλέντ Αρίντς έγινε θέμα σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ η αντίδραση του βουλευτή του ΑΚΡ Φατίχ Σαχίν ο οποίος έστειλε το εξής τουίτ: "Τσιτ, τσιτ, τσιτ"!

Στην Τουρκία το twitter είναι τόσο δημοφιλές, ιδιαίτερα ανάμεσα στους πολιτικούς, που πολλές φορές προτιμούν να κάνουν τις δηλώσεις τους μέσω του twitter. Ο Μπουλεντ Αρίντς έχει 1 εκατομμύριο 139 χιλιάδες ακολούθους. Ο ίδιος ακολουθεί μόνο έξι λογαριασμούς στο twitter. Το Πρακτορείο Ανατολή, το Γραφείο Τύπου, τον Πρόεδρο Γκιουλ, τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό Πολιτισμού Ομέρ Τσελίκ και τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ έχει 4 εκατομμύρια 232 χιλιάδες ακολούθους και μέχρι σήμερα έχει γράψει 1302 τουίτ. Μάλιστα απαντά ο ίδιος προσωπικά στους ακολούθους του στο τουίτερ, ενώ στο παρελθόν είχε οργανώσει και συναντήσεις μαζί τους. Μέσω του twitter μοιράζεται φωτογραφίες καθώς και ενδιαφέρουσες στιγμές από τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει επίσης λογαριασμό στο twitter αλλά το χειρίζονται οι συνεργάτες του και όχι ο ίδιος. Οι ακόλουθoi του είναι 3 εκατομμύρια 930 χιλιάδες, αλλά ο ίδιος δεν ακολουθεί κανέναν. Έχει στείλει μέχρι σήμερα 2,675 τουίτ.

Ο Έγκεμεν Μπαγίς, πρώην Υπουργός ΕΕ, λόγω των τουίτ του είχε αποκληθεί, "ο Υπουργός με τα αστεία του". Έχει ένα εκατομμύριο 111 χιλιάδες ακολούθους και ο ίδιος ακολουθεί 425 λογαριασμούς. Μέχρι σήμερα έστειλε 11,805 τουίτ.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έχει τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς, έναν στα τούρκικα, έναν στα αγγλικά και έναν στα αραβικά. Στέλλει τουίτ σχετικά με την εξωτερική πολιτική. Στον τουρκικό λογαριασμό του έχει 1 εκατομμύριο 209 ακολούθους και ο ίδιος ακολουθεί 75 λογαριασμούς. Μέχρι σήμερα έστειλε 801 τουίτ.