ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιοι χωρικοί έπιασαν και χτύπησαν μια ομάδα ισραηλινών εποίκων

Παλαιστίνιοι χωρικοί έπιασαν και χτύπησαν μια ομάδα ισραηλινών εποίκων

Παλαιστίνιοι χωρικοί έπιασαν και χτύπησαν μια ομάδα ισραηλινών εποίκων προτού τους αφήσει ελεύθερους, καθώς τους κατηγόρησαν ότι έριξαν πέτρες εναντίον χωρικών που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.


Στις αρχές του απογεύματος ισραηλινοί στρατιώτες διαπραγματεύονταν με τους παλαιστίνιους χωρικούς που κρατούσαν μια ομάδα εβραίων εποίκων, ηλικίας 15 με 30 ετών, σε ένα ακατοίκητο σπίτι στα περίχωρα του παλαιστινιακού χωριού Κούσρα.

Όπως δήλωσαν οι χωρικοί οι έποικοι τους επιτέθηκαν: «Ασχολούμουν με το χωράφι μου όταν μια ομάδα περίπου 30 εποίκων κατέβηκε από τον λόφο και μας επιτέθηκε με πέτρες», δήλωσε ο χωρικός Μαχμούντ Τουμπάσι.

«Τους κυνηγήσαμε και κατέφυγαν σε ένα υπό κατασκευή σπίτι. Εκεί τους περικυκλώσαμε και κάποιοι τους χτύπησαν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια οι Παλαιστίνιοι παρέδωσαν τους εβραίους εποίκους, οι οποίοι κατοικούν σε έναν κοντινό οικισμό, στους ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, κατά μέσο όρο σημειώνονται επτά επεισόδια την εβδομάδα μεταξύ Παλαιστινίων και εβραίων εποίκων από τα οποία υπάρχουν θύματα ή ζημιές στην παλαιστινιακή πλευρά και ένα την εβδομάδα από το οποίο υπάρχουν θύματα ή ζημιές στην πλευρά των Ισραηλινών.