ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Παραδόθηκε στις Αρχές ο γαμπρός πρώην Υπουργού

Τουρκία: Παραδόθηκε στις Αρχές ο γαμπρός πρώην Υπουργού

Παραδόθηκε σήμερα στις 11.15 στην τουρκική Αστυνομία ο γαμπρός του πρώην Υπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος αναζητείτο από την περασμένη Τρίτη επειδή το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στην λίστα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε η αστυνομία στη Σμύρνη.

Στην επιχείρηση της Σμύρνης η οποία είναι ανεξάρτητη από τη επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου είχαν συλληφθεί 25 άτομα με τις κατηγορίες για χρηματισμό και διαφθορά για το λιμάνι Σμύρνης.

Στην λίστα των υπόπτων ήταν και ο γαμπρός του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος θεωρείται το δεξί χέρι του Τούρκου Πρωθυπουργού και τον οποίο υπέδειξε ως υποψήφιο Δήμαρχο του ΑΚΡ στη Σμύρνη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες είχαν χαρακτηρίσει την επιχείρηση ως επιχείρηση που στόχο έχει τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου.

Ο ίδιος ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει ότι η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε ως απάντηση σε οδηγίες που είχαν δοθεί το 2011. "Περίμεναν τρία χρόνια να πατήσουν το κουμπί για τις επιχειρήσεις. Η χρονική συγκυρία σημαίνει κάτι. Πρόκειται για μια προσπάθεια να σαμποτάρουν τις εκλογές", είχε δηλώσει ο Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό τύπο οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την ημέρα που ο Γιλντιρίμ εγκαινίασε την προεκλογική του καμπάνια στη Σμύρνη.

Σήμερα ωστόσο ο γαμπρός του πρώην υπουργού, Τζεμαλετίν Χαμπερντάρ παραδόθηκε στην Αστυνομία με τη συνοδεία του δικηγόρου του. Έπειτα από τη λήψη κατάθεσής του θα μεταφερθεί στο δικαστήριο.