ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ θα παραστεί σε Ελληνικό Φέστιβαλ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ θα παραστεί σε Ελληνικό Φέστιβαλ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ πρόκειται να παραστεί στα εγκαίνια του «Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ», ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά και πολυεθνικά Φεστιβάλ της Μελβούρνης, που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου.

Εκτός από τον κ. Άμποτ θα παρευρίσκονται στα εγκαίνια ο πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. Ντένις Ναφθάιν, ο δήμαρχος Μελβούρνης κ. Ρόμπερτ Ντόιλ και εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής και πολιτειακής αντιπολίτευσης.
«Η παρουσία του πρωθυπουργού κ. Άμποτ στο φεστιβάλ της Κοινότητάς μας, αντανακλά θετικά στον οργανισμό μας και στη δέσμευση της αυστραλιανής κυβέρνησης για τη συμβολή των Ελλήνων στην πολυπολιτισμική Αυστραλία,» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

«Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που ο κ. Άμποτ παρευρίσκεται στα εγκαίνια του Φεστιβάλ μας και η πρώτη φορά ως πρωθυπουργός. Η παρουσία του και αυτή των άλλων υπουργών της κυβέρνησής του μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε και ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση της Ελληνικής Κοινότητας με την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα γεγονότα για να προβάλλουμε την πολιτιστική σημασία των Ελλήνων στη χώρα αυτή, καθώς και τη συνέχιση του διαλόγου για άλλα σημαντικά θέματα».