ΚΟΣΜΟΣ

Επί 5 χρόνια περιμένει το νεκρό αφεντικό του ο «Χάτσικο» της Βολιβίας

Επί 5 χρόνια περιμένει το νεκρό αφεντικό του ο «Χάτσικο» της Βολιβίας

Επί πέντε ολόκληρα χρόνια ο «Χάτσικο» της Βολιβίας, που ζει στην πόλη Κοτσαμπάμπα, επιστρέφει στη Λεωφόρο Πάπα Παύλου, στη γωνία που περίμενε πάντα το αφεντικό του, έναν νεαρό φοιτητή που σκοτώθηκε σε τροχαίο, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του.

Ο «Χάτσι», όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, δεν μπορεί να καταλάβει ή να αποδεχθεί αυτήν την απουσία. Οπότε εξακολουθεί να κάνει καθημερινά το ίδιο δρομολόγιο, προκειμένου να συναντήσει το αφεντικό του...

Οι καταστηματάρχες της περιοχής που γνωρίζουν καλά την ιστορία του σκύλου και του αδικοχαμένου αφεντικού του, αναφέρουν ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να «υιοθετηθεί» ο Χάτσι από κάποιο άλλο αφεντικό, αλλά εκείνος καταλαβαίνει τις προθέσεις τους και το σκάει πάντα.

Κάποτε ένα ζευγάρι Αμερικάνων που άκουσε την ιστορία του, προθυμοποιήθηκε να τον πάρει μαζί τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο «Χάτσικο» έφυγε τρέχοντας χωρίς να προλάβει κανείς να τον πιάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία του «Χάτσικο» έγινε σημαία στον αγώνα των φιλόζωων για έγκριση ενός νόμου που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων στη Βολιβία.