ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν για την πρόσκληση του ΟΗΕ στο Ιράν για το «Συριακό»

Οι ΗΠΑ αντιδρούν για την πρόσκληση του ΟΗΕ στο Ιράν για το «Συριακό»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η πρόσκληση που απηύθυνε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προς το Ιράν να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρίας στις 22 Ιανουαρίου στη Ελβετία, πρέπει να αποσυρθεί εκτός αν η Τεχεράνη στηρίξει τη διαδικασία μετάβασης στη Συρία.


Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ουάσιγκτον θα δεχτεί τη συμμετοχή της Τεχεράνης σε αυτές τις συνομιλίες εάν και εφόσον το καθεστώς του Ιράν δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του στη συμφωνία του 2012 που υιοθέτησε μια μεταβατική κυβέρνηση για τη Συρία.
«Εάν το Ιράν δεν αποδεχτεί πλήρως και δημοσίως το ανακοινωθέν της Γενεύης, η πρόσκληση πρέπει να ακυρωθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επί μακρόν επιμένουν ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να συμμετάσχει στις συνομιλίες στην Ελβετία, στις 22 του Ιανουαρίου, μέχρι να δηλώσει την υποστήριξή του στη συμφωνία του Ιουνίου του 2012 για την πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Μοντρέ της Ελβετίας με στόχο να τερματισθεί ο πολύχρονος αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:
Πρόσκληση του ΟΗΕ στον Ιράν για τη «Γενεύη 2»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων