ΚΟΣΜΟΣ

Η NASA αφήνει το διάστημα και κοιτά προς τη...Γη!

Η NASA αφήνει το διάστημα και κοιτά προς τη...Γη!

Η ΝΑSa αφήνει για λίγο το διάστημα και στρέφει την προσοχή της στον πλανήτη Γή


Ο διοικητής της , Τσαρλς Μπόλντεν δηλώνει ότι η ΝΑSA ετοιμάζει 5 νέες αποστολές για το 2014 αλλά πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στη Γη και η εστίαση αυτή « Θα φέρει σημαντικές διαφορές στις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο» όπως είπε.


Η πρώτη αποστολή , αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου από την Ιαπωνία ως ένα κοινό πρόγραμμα με την Ιαπωνική Αεροδιαστημική Υπηρεσία ( JAXA ). Θα μελετήσει τις παγκόσμιες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, όπως ανέφερε η NASA την Τετάρτη.

Τον Ιούλιο, ο δορυφόρος Carbon Observatory -2 θα αρχίσει τη μέτρηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει η NASA καλύτερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο δορυφόρος Carbon Observatory -2 λειτουργεί σε αντικατάσταση ενός παρόμοιου δορυφόρου που καταστράφηκε κατά την εκτόξευση του το 2009.


Τον Νοέμβριο, η NASA σχεδιάζει να ξεκινήσει την μέτρηση υγρασίας του εδάφους και τα επίπεδα του νερού στο έδαφος. Τα δεδομένα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν στις αποφάσεις διαχείρισης των υδάτινων πόρων, στις προβλέψεις για την ανάπτυξη των φυτών και της γεωργικής παραγωγικότητας, καθώς και των πλημμύρων και της ξηρασίας, λένε οι επιστήμονες. Μετά το καλοκαίρι αναμένονται και οι άλλες δυο αποστολές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

TAGS