ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε την όμορφη Μουσουλμάνα-εκπρόσωπο Γερμανικού ΥΠΕΞ

Δείτε την όμορφη Μουσουλμάνα-εκπρόσωπο Γερμανικού ΥΠΕΞ

Χαμός γίνεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την επιλογή της 35χρονης Παλαιστίνιας μουσουλμάνας, Sawsan Chebli, στη θέση της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Chebli η οποία είναι μετανάστης στη Γερμανία και έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα πριν από 15 χρόνια ενεργεί πια ως δημόσιο πρόσωπο του υπουργείου.

Κατέχει μια θέση που παλαιότερα ήταν το οχυρό της γερμανικής άρχουσας τάξης και από εκεί πέρασαν πολλά αριστοκρατικά επώνυμα. Μέχρι σήμερα, όλοι οι εκπρόσωποι του υπουργείου υπήρξαν διπλωμάτες καριέρας.

Προηγούμενη θέση της Chebli ήταν με την κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και επίσημα ασχολούνταν με τις εθνικές μειονότητες στην πολιτειακή κυβέρνηση του Βερολίνου.

sawsan 1

Θα εκτελεί καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου κάτω από τον επικεφαλής εκπρόσωπο, Martin Schaefer, διορίστηκε από τον Frank-Walter Steinmeier, το νέο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος είναι σοσιαλδημοκράτης.

Οι γονείς της Sawsan Chebli γνωρίστηκαν σε παλαιστινιακό καταυλισμό στο Λίβανο και μεταφέρθηκαν στο Βερολίνο στις αρχές του 1970. Η κόρη γεννήθηκε στο Βερολίνο και χαρακτηρίστηκε ‘απάτρις’, πολιτογραφήθηκε ως Γερμανίδα πολίτης, σε ηλικία 15 ετών. Η οικογένειά της μιλά αραβικά στο σπίτι και είναι πιστοί μουσουλμάνοι.