ΚΟΣΜΟΣ

Η Συρία επιτρέπει στα γυναικόπαιδα να εγκαταλείψουν την πόλη Χομς

Η Συρία επιτρέπει στα γυναικόπαιδα να εγκαταλείψουν την πόλη Χομς

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάιζαλ Μέκνταντ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ θα επιτρέψει στις γυναίκες και στα παιδιά που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πολιορκημένη παλαιά πόλη της Χομς να αποχωρήσουν από αυτή αμέσως, εάν οι αντάρτες τους επιτρέψουν ασφαλή διέλευση.


«Σας διαβεβαιώνω ότι αν οι ένοπλοι τρομοκράτες στη Χομς επιτρέψουν στις γυναίκες και στα παιδιά να φύγουν από την Παλαιά Πόλη της Χομς, θα τους επιτρέψουμε κάθε πρόσβαση, κι όχι μόνον αυτό, θα τους εξασφαλίσουμε καταφύγιο, φάρμακα και όλα όσα χρειάζονται», είπε ο Μέκνταντ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε η κυβερνητική αντιπροσωπεία στη Γενεύη με τους απεσταλμένους της αντιπολίτευσης.

«Είμαστε έτοιμοι να επιτρέψουμε στην όποια ανθρωπιστική βοήθεια (είναι διαθέσιμη) να μπει στην πόλη με βάση τις συμφωνίες και τις διευθετήσεις οι οποίες γίνονται με τον ΟΗΕ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μέκνταντ υποστήριξε εξάλλου ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την εφημερίδα Guardian και απεικονίζουν 11.000 πτώματα ανθρώπων που φέρονται να βασανίστηκαν ενώ βρίσκονταν στα χέρια των συριακών δυνάμεων είναι «κατηγορηματικά» πλαστές.