ΚΟΣΜΟΣ

Στρατούλης: Μετατρέπουν τους συνταξιούχους σε απελπισμένους ζητιάνους

Στρατούλης: Μετατρέπουν τους συνταξιούχους σε απελπισμένους ζητιάνους

Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εξής συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων: Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Επικ. Ασφ. ΤΕΑΥΕΚ, Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Επικ. Ασφ. ΤΑΝΠΥ και Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Επικ. Ασφ. ΤΕΑΧ και αμέσως μετά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το νέο κανονισμό του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ οδηγεί τις επικουρικές συντάξεις, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους, αλλά και με άλλους κοινωνικά ανάλγητους τρόπους στον απόλυτο εκμηδενισμό τους ή στην καλύτερη περίπτωση στον περιορισμό τους στο ελάχιστο.

Η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις προωθούμενες από την αρχή του 2014 νέες σφαγιαστικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών και με τις σχεδιαζόμενες για μετά τις ευρωεκλογές, και κυρίως από 1-1-2015, νέες κατεδαφιστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων, οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια. Πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν μαζί με τα συνταξιοκτόνα μνημόνιά τους πριν μετατρέψουν όλους τους συνταξιούχους σε απελπισμένους ζητιάνους».

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο προτείνει το ΚΕΠΕ