ΚΟΣΜΟΣ

Χαβάη: Αστυνομικός πυροβόλησε μαθητή που κράταγε μαχαίρι

Χαβάη: Αστυνομικός πυροβόλησε μαθητή που κράταγε μαχαίρι

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε την Τρίτη έναν μαθητή σε γυμνάσιο της Χαβάης, αφού όπως υποστηρίζουν οι αρχές ο 17χρονος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι κουζίνας και απείλησε τους αστυνομικούς όταν αυτοί προσπάθησαν να τον θέσουν υπό κράτηση, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση των αρχών.

Ο μαθητής έφερε τραύμα από πυροβολισμό στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σχολείο όταν αξιωματούχοι αυτού ειδοποίησαν τις αρχές πως ο νεαρός συνήθιζε να το σκάει. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο 17χρονος τράβηξε το μαχαίρι που είχε κρυμμένο επάνω του, δήλωσε ο αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της Χονολουλού, Ρίτσαρντ Ρόμπινσον.

Το σχολείο έκλεισε περίπου στις 08:30 (τοπική ώρα), αφού υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Δόθηκε άδεια στους μαθητές να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις του σχολείου περίπου 90 λεπτά αργότερα, δημοσιοποίησε μέσω λογαριασμού στο Twitter το υπουργείο Παιδείας.

Ο μαθητής κατηγορείται για 3 απόπειρες δολοφονίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.