ΚΟΣΜΟΣ

Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στο επίκεντρο του Ομπάμα

Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στο επίκεντρο του Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να ανακοινώσει τις δεσμεύσεις του σχετικά με μία σειρά από «πρακτικές προτάσεις», κατά την ετήσια ομιλία του απευθυνόμενος σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Αμερική, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Σήμερα, μετά από 4 χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, τα εταιρικά κέρδη και οι τιμές των μετοχών έχουν ανέβει στα ύψη –κάτι που συμβαίνει σπανίως- και εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή δεν βρίσκονταν ποτέ σε καλύτερη θέση», πρόκειται να πει ο Ομπάμα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο απόσπασμα από την ομιλία του Αμερικανού προέδρου.

«Ωστόσο, λίγα έχουν αλλάξει όσον αφορά τους μέσους μισθούς. Το χάσμα της ανισότητας έχει βαθύνει. Η ανοδική κινητικότητα έχει σταματήσει. Η σκληρή αλήθεια είναι πως ακόμα και εν μέσω της ανάκαμψης, πολλοί είναι οι Αμερικανοί πολίτες που δουλεύουν πολύ πιο σκληρά από ποτέ, απλά και μόνο για να τα βγάλουν πέρα –πόσο μάλλον για να προχωρήσουν μπροστά. Και εξακολουθούν να είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν καν δουλειά».