ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Πατέρας οδήγησε την κόρη του στη λιμοκτονία

ΣΟΚ: Πατέρας οδήγησε την κόρη του στη λιμοκτονία

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών 42χρονος άνδρας ο οποίος κρίθηκε ένοχος ότι οδήγησε την κόρη του σε λιμοκτονία, αρνούμενος να της προσφέρει φαγητό.

Το 15χρονο κορίτσι, που βρέθηκε να έχει βάρος περίπου 30 κιλά, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας της την κρατούσε σχεδόν συνεχώς αποκλεισμένη στο υπόγειο του σπιτιού τους επί πέντε χρόνια, αρνούμενος να της προσφέρει φαγητό.

Η υπόθεση ήλθε στο φως το Φεβρουάριο του 2012, όταν το κορίτσι εγκατέλειψε το σπίτι της και ζήτησε βοήθεια από έναν διερχόμενο οδηγό.

Ο πατέρας ισχυρίστηκε πως η κόρη του έπασχε από σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα τα οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί, ότι η εργασία του ως οδηγός φορτηγού τον υποχρέωνε να περνά πολλές ημέρες μακριά από την οικογένειά του, και συνεπώς δεν μπόρεσε να παρατηρήσει πόσο βάρος είχε χάσει η νεαρή έφηβη.

Ωστόσο, η δικαστής του επεσήμανε πως η πραγματική ευθύνη ανατροφής και φροντίδας του κοριτσιού ανήκε στο ίδιο.

«Νομίζω πως έβαλες το κεφάλι σου στην άμμο. Είναι δουλειά σου ως πατέρας, να δεις [το πρόβλημα] και δεν το έκανες. Πραγματικά, η ευθύνη σου ανήκει», δήλωσε.