Επιστρέφει στα καθήκοντα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Επιστρέφει στα καθήκοντα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα επιστρέψει αύριο στο γραφείο του, μετά την οξεία αναπνευστική λοίμωξη από την οποία είχε προσβληθεί, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στην ιστοσελίδα της.

"Ο ουκρανός πρόεδρος αισθάνεται καλά. Η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς σκοπεύει να ξαναρχίσει δουλειά τη Δευτέρα".

Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο του Κιέβου, η ουκρανική αντιπολίτευση δήλωσε ότι επιθυμεί τη διεθνή διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις της με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς προκειμένου να "αποτραπούν αποκλίνουσες ερμηνείες".

Το θέμα αυτό εξετάστηκε χθες στο Μόναχο, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας συνάντησαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε σήμερα ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Παράλληλα η αντιπολίτευση ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Δύση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα από τα ηγετικά της στελέχη, ο Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος μετείχε στις συναντήσεις χθες στο Μόναχο.

"Απευθυνθήκαμε στους δυτικούς εταίρους λέγοντας ότι χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια. Εμείς, ο ουκρανικός λαός, ούτε ένα καπίκι στο καθεστώς του Γιανουκόβιτς, θα τα κλέψει όλα", δήλωσε ο Γιατσένιουκ ενώπιον τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτών πριν προσθέσει: "Αυτοί (Οι Δυτικοί) είναι έτοιμοι να το πράξουν".