Η Ουάσιγκτον καλεί το Κίεβο να κάνει «συμβιβασμό»

Η Ουάσιγκτον καλεί το Κίεβο να κάνει «συμβιβασμό»

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Τρίτη για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς για «διάλογο» και «συμβιβασμό για να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση» σε αυτή τη χώρα που αντιμετωπίζει μια σοβαρή πολιτική κρίση.


«Η συνέχιση του διαλόγου και ο γνήσιος συμβιβασμός για να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σε τηλεφωνική συνομιλία όπως ανέφερε Λευκός Οίκος.

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος ζητεί τακτικά από τον πρόεδρο της Ουκρανίας τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος διαμαρτυρίας, για μια ακόμη φορά κάλεσε «να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση».

Αυτό περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον αμερικανό αντιπρόεδρο την απόσυρση των μονάδων επιβολής της τάξης, την απελευθέρωση των διαδηλωτών και την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τις επιθέσεις και τη βία εναντίον δημοσιογράφων και διαδηλωτών.