Ένα εκατομμύριο Αμερικανοί χωρίς ρεύμα

Ένα εκατομμύριο Αμερικανοί χωρίς ρεύμα

Περισσότεροι από ένα εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις ΗΠΑ, οι μισοί στην Πενσυλβάνια, εξαιτίας της χιονοθύελλας που πλήττει τις πολιτείες, με 30 εκαταστά χιόνι.

 

Το ύψος του χιονιού έχει επηρεάσει τα δίκτυα μεταφορών, προκαλώντας ακυρώσεις σε περισσότερες από 3.000 πτήσεις, σύμφωνα μα τα στοιχεία της εξειδικευμένης στα αεροπορικά δεδομένα ιστοσελίδας flightaware.com. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στις περιοχές που επλήγησαν από τη νέα ισχυρή χιονοθύελλα.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Κάνσας κηρύχτηκαν σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αλατιού στους παγωμένους δρόμους, ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας υπό αυτές τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα. Από την αρχή του Ιανουαρίου, οι μεσοδυτικές και βόρειο – ανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις κακές καιρικές συνθήκες.