Ο Σταϊνμάγιερ ξεπερνά σε δημοτικότητα την Μέρκελ

 Ο Σταϊνμάγιερ ξεπερνά σε δημοτικότητα την Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχασε τα πρωτεία της δημοφιλέστερης πολιτικού της χώρας της από τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, όπως κατέδειξε μια δημοσκόπηση που μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

 

Ο Σταϊνμάγερ, ο οποίος ήταν ήδη ένας δημοφιλής υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της περιόδου 2005- 2009, ανέλαβε εκ νέου τη θέση μετά τη διεξαγωγή των εκλογών πέρυσι, αφού το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ αναγκάστηκε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Διαπρύσιος επικριτής της καταστολής των διαδηλώσεων από μέρους της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων των γερμανικών δικτύων. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Σταϊνμάγερ υπερέχει αισθητά του προκατόχου του, του Γκίντο Βεστερβέλε του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ARD, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο ως πολύ ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με ένα 69% που συγκεντρώνει η Άνγκελα Μέρκελ.

Η έρευνα που πρόβαλε το δίκτυο έγινε σε δείγμα 1.008 πολιτών κι έχει περιθώριο στατιστικού λάθους μεταξύ 1,4 και 3,1 εκατοστιαίων μονάδων.