Φονικές πλημμύρες στην Βολιβία

Φονικές πλημμύρες στην Βολιβία

Καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν για αρκετές ημέρες στη βόρεια Βολιβία έχουν αφήσει πίσω τους 38 νεκρούς και έχουν αναγκάσει χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη .


Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ρούμπεν Σααβέντρα, η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η Ρουρεναμπάγκε όπου εντοπίζονται οι νεκροί από τις πλημμύρες, ενώ 44.242 οικογένειες εκτοπίστηκαν σε 113 δήμους.Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από 17.500 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Η κατάσταση είναι δύσκολη στο Τρινιδάδ , πρωτεύουσα της επαρχίας Μπενί, βόρεια της Λα Παζ , απειλείται από την άνοδο των υδάτων του ποταμού Μαμόρε που διασχίζει την πόλη.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εκτιμούν ότι έχουν απώλειες 21.000.000 δολαρίων από τα περίπου 42.000 ζώα που πνίγηκαν. Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει το στρατό για να βοηθήσει τον πληθυσμό και να οργανώσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης των περιοχών.
Η περίοδος των βροχών στη Βολιβία , μια από τις φτωχότερες χώρες της Νότιας Αμερικής , που συνήθως αρχίζει τον Νοέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο, ξεκίνησε φέτος τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο , σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.