ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο:Αναγκάστηκαν να δώσουν αντικαταθλιπτικά στους πιγκουίνους...

Απίστευτο:Αναγκάστηκαν να δώσουν αντικαταθλιπτικά στους πιγκουίνους...

Οι υπεύθυνοι σε ένα καταφύγιο θαλάσσιας ζωής στη βορειοανατολική Αγγλία αναγκάστηκαν να δώσουν αντικαταθλιπτικά στους πιγκουίνους, λόγω ...των κακών καιρικών συνθηκών.


Δώδεκα πιγκουίνοι του είδους Humboldt, που κατάγονται από το Περού και τη Χιλή, δείχνουν σημάδια αυξημένου στρες, σε τέτοιο βαθμό που οι υπεύθυνοι του κέντρου θαλάσσιας ζωής αναγκάστηκαν να τους βάλουν αντικαταθλιπτικά στα ψάρια που τους δίνουν για τροφή, όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λίντσεϊ Κρόφορντ που εργάζεται στο καταφύγιο θαλάσσιας ζωής Σκάρμπορο που βρίσκεται στο Γιόρκσιρ.

Οι πιγκουίνοι προέρχονται από μια περιοχή «όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι παρόμοιες» με αυτές του Γιόρκσιρ, όμως «δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτού του είδους τον άσχημο καιρό για τόσο μεγάλο διάστημα», επεσήμανε μια συνάδελφός της.

Οι πιγκουίνοι παραμένουν στα ζεστά αντί να κολυμπούν στο νερό, που είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

Τα αντικαταθλιπτικά έχουν στόχο να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων. «Ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν πως δεν κινδυνεύουν. Δεν γνωρίζουν τίποτε για την αγωγή (που τους δίνεται). Πρόκειται για πολύ μικρά χάπια. Δεν έχουν άσχημη γεύση», σημείωσε η Κρόφορντ.

Οι πιγκουίνοι του είδους Humboldt απειλούνται με εξαφάνιση στο φυσικό τους περιβάλλον στην Χιλή και το Περού εξαιτίας διάφορων παραγόντων.