ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συνελήφθη ο φυγόδικος Ντομένικο Κουτρί

Ιταλία: Συνελήφθη ο φυγόδικος Ντομένικο Κουτρί

Συνελήφθη την περασμένη νύχτα στο χωριό Ινβερούνο, έξω από το Μιλάνο, ο φυγόδικος Ντομένικο Κουτρί, 32 ετών, ο οποίος είχε καταφέρει να απομακρυνθεί, να δραπετεύσει από δικαστική αίθουσα, την περασμένη Δευτέρα, κοντά στην ιταλική συμπρωτεύουσα, χάρη σε οργανωμένη επιχείρηση συνεργών του.



Στο ισόγειο σπίτι στο οποίο είχε κρυφτεί, πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, ο Κουτρί είχε ένα πακέτο μπισκότα, καπνό για τσιγάρα, ένα περίστροφο και μπουκάλια νερού και γάλακτος. Στις 3 και 35 λεπτά, όταν άρχισε η επιχείρηση σύλληψής του, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πιάστηκε, κυριολεκτικά, στο ύπνο.

Στα λίγα δευτερόλεπτα που οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να τον δουν ενώ μεταφερόταν προς το αυτοκίνητο των καραμπινιέρων, ο φερόμενος ως μαφιόζος, με καταγωγή από την Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

«Η επιχείρησή μας μπορεί να χαρακτηρισθεί χειρουργική, σε ότι αφορά την ακρίβεια που πετύχαμε», δήλωσε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων, Τζοβάννι Σότσο ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπήρχε μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω απομάκρυνσης του Κουτρί».

Η θεαματική του «απόδραση» από την δικαστική αίθουσα έξω από το Μιλάνο, την περασμένη Δευτέρα, είχε προκαλέσει σωρεία πολεμικών ως προς την απόφαση να μην επιλεγεί η κατάθεση σε δίκη, μέσω «τελεκόνφερανς», η οποία θα εξασφάλιζε υψηλές συνθήκες ασφάλειας.