ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τον γάμο 12χρονης στην Αυστραλία

Σάλος με τον γάμο 12χρονης στην Αυστραλία

Κατηγορίες ασκήθηκαν την Τρίτη εις βάρος ενός μουσουλμάνου θρησκευτικού ηγέτη αφού φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στον παράνομο γάμο ενός 12χρονου κοριτσιού και ενός 26χρονου, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αυστραλία από το Λίβανο.

Ο εικονικός γάμος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν από 18 χρόνια. Ο 35χρονος θρησκευτικός ηγέτης κατηγορείται ότι τέλεσε τον παράνομο γάμο. Ο Λιβανέζος φοιτητής αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες για σεξουαλική συνουσία με ανήλικο παιδί.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Ο'Φάρελ, δήλωσε «ικανοποιημένος» με το γεγονός ότι ασκήθηκαν κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα».

Ο πατέρας του 12χρονου παιδιού δήλωσε στην εφημερίδα του Σίδνεϊ, Daily Telegraph, ότι κατά την αντίληψή για το Κοράνι, ο μόνος τρόπος που το ζευγάρι θα μπορούσε να βρίσκεται ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο ήταν εάν παντρεύονταν. Είπε επίσης ότι δεν «ήθελε να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχίας της κόρης του».

Ο παράνομος γάμος ήρθε στην επιφάνεια όταν ο 26χρονος προσπάθησε να γράψει το κορίτσι σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί στο Σίδνεϊ.