Ζητούν από τον Λέτα να παραιτηθεί

Ζητούν από τον Λέτα να παραιτηθεί

Το κεντρώο κόμμα Επιλογή Πολιτών (SC) που έχει ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, κάλεσε πριν από λίγο τον νυν πρωθυπουργό της χώρας αυτής, τον Ενρίκο Λέτα, να παραιτηθεί.

 

«Ο Λέτα είναι ένας άνδρας με μεγάλη πείρα και ευαισθησία. Είμαι βέβαιος ότι κατανοεί και ο ίδιος την ανάγκη να γυρίσουμε πραγματικά σελίδα, ξεκινώντας μια νέα φάση της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας , με μια νέα κυβέρνηση και με διαφορετικό πρωθυπουργό», δήλωσε ο Αντρέα Ρομάνο, εκπρόσωπος της SC στην βουλή.

Ο Ρομάνο πρόσθεσε ότι «εύχεται ο Λέτα να επιδείξει την ευαισθησία που τον διέκρινε σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία. Να συμβάλει στο να αρχίσει μια νέα φάση, θέτοντας στην διάθεση του προέδρου και το πρωθυπουργικό του αξίωμά του».

Η Επιλογή Πολιτών είναι το μικρότερο από τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού.

Ο Λέτα φέρεται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να επιστρέφει στο προεδρικό μέγαρο —όπου είχε μεταβεί νωρίτερα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Τζόρτζο Ναπολιτάνο σχετικά με έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης— για μια κατεπείγουσα συνάντηση.

Μένουν να εξακριβωθούν οι προθέσεις των Δημοκρατικών και της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο.

Αναλυτές τονίζουν ότι η ανακοίνωση της SC είναι σαφές ότι αποσκοπεί στην αντικατάσταση του Λέτα με τον νέο γραμματέα των Δημοκρατικών, Ματέο Ρέντσι, με την ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.