ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ο πρωθυπουργός Μάλικι επισκέφθηκε το Ραμάντι

Ιράκ: Ο πρωθυπουργός Μάλικι επισκέφθηκε το Ραμάντι

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πόλη Ραμάντι (δυτικό Ιράκ) πολλοί τομείς της οποίας ελέγχονται από αντάρτες, τη χορήγηση 83 εκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας στον κατασκευαστικό τομέα καθώς και στους σχηματισμούς των μελών των φιλοκυβερνητικών φυλών.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Μάλικι που ανακοινώνεται στην επαρχία Αλ-Άνμπαρ αφότου τζιχαντιστές και μέλη αντικυβερνητικών φυλών κατέλαβαν στις αρχές του χρόνου πολλές συνοικίες της Ραμάντι και το σύνολο της γειτονικής πόλης Φαλούτζα, 100 και 60 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ) για τον κατασκευαστικό τομέα στην επαρχία και δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα εκπαιδεύσουν μαχητές των φιλο-κυβερνητικών φυλών.

Ο εκπρόσωπος του Μάλικι, Άλι Μουσάουι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με επαρχιακούς αξιωματούχους καθώς και με ηγέτες ισχυρών τοπικών φυλών.

"Ήρθαμε για να επιβεβαιώσουμε την υποστήριξή μας στο λαό μας και στις φυλές μας στην Αλ-Άνμπαρ", δήλωσε ο Μάλικι, σύμφωνα με τον Μουσάουι.