ΚΟΣΜΟΣ

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στον πλανήτη την εβδομάδα που πέρασε, μέσα από εκπληκτικά στιγμιότυπα, που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Χαυλιόδοντας μαμούθ στο Σιατλ

2034665

Εργάτες τοποθετούν γύψο πάνω στον εκτεθειμένο χαυλιόδοντα ενός μαμούθ, που ανακαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο χαυλιόδοντας ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών και λέγεται ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ανέπαφους χαυλιόδοντες που έχουν ποτέ βρεθεί. Ο γύψος τον προστατεύει από το νερό.

Ινδονησία – Έκρηξη ηφαιστείου

2034658


Οι στρατιώτες μεταφέρουν μια γυναίκα στο φορτηγό, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κελούντ. Η έκρηξη του ηφαιστείου, την Παρασκευή, ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν 100,000 σπίτια, λόγω της στάχτης που υπήρχε στην ατμόσφαιρα.

Ουρουγουάη – Καρναβάλι

2034668

Μια εντυπωσιακή χορεύτρια επιδίδεται σε ένα ξέφρενο χορό σε μια παρέλαση τυμπάνων στην Ουρουγουάη!

Ιαπωνία – Χιονόπτωση

2034314


Άνθρωποι περπατούν δίπλα από το χιονισμένο άγαλμα του Ebisu, θεού των ψαράδων. Οι ανατολικές ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού έχουν χτυπηθεί από μια πρωτοφανή χιονοθύελλα.

Βρετανία – Υπερχείλιση του Τάμεση

2033427

Εργάτες βάζουν σάκους με άμμο σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο της Βρετανίας. Ο Τάμεσης υπερχείλισε την προηγούμενη εβδομάδα, πλημμυρίζοντας τις πόλεις γύρω από τον ποταμό.

Βαρυχειμωνιά στις ΗΠΑ

2033409

Τα χιονισμένα δέντρα κατά μήκος της 20th Street και οι ουρανοξύστες που ξεπροβάλουν στον ορίζοντα, δίνουν μια απόκοσμη και συνάμα εντυπωσιακή εικόνα.

Νότια Κορέα – Μαζικός Γάμος

2032392

Ζευγάρια από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο CheongShim Peace World Center, στην Νότια Κορέα και τέλεσαν μια ομαδική τελετή γάμου, την περασμένη Τετάρτη.

Σότσι – Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014

2034286

Η Lydia Lassila από την Αυστραλία πηδά στον ουρανό και μας χαρίζει ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο.

Θεσσαλονίκη – Μπαλόνια, Άγιος Βαλεντίνος

13661024

Για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, οι καταστηματάρχες των μαγαζιών που έχουν αποκοπεί λόγω των εργασιών που γίνονται στην Εγνατία οδό, έβαλαν μπαλόνια περιμετρικά των έργων του μετρό.

Αργολίδα – Ανθισμένη αμυγδαλιά

2034158

Διαβάστε επίσης:

Στους τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Βρετανία: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία

Άγιος Βαλεντίνος: Ποιες είναι οι ρίζες της γιορτής των ερωτευμένων

Δυναμική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Σότσι