Στη δίνη της κακοκαιρίας και η Πορτογαλία

Στη δίνη της κακοκαιρίας και η Πορτογαλία

Ακυρώσεις πτήσεων και κλείσιμο δρόμων «έφεραν» στη Μαδέρα οι θυελλώδεις άνεμοι και η ισχυρή χιονόπτωση που πλήττει το νησί στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος.

Αλλά και η ηπειρωτική Πορτογαλία, πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας με τεράστια κύματα να εισβάλουν σε χερσαίες παράκτιες περιοχές νότια της Λισσαβόνας και των όμορων περιοχών, αναγκάζοντας τις αρχές να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο κοινό για λόγους ασφαλείας.

Επτά περιοχές στη βόρεια και στη νότια Πορτογαλία τέθηκαν χθες Σάββατο σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού, που είναι το δεύτερο υψηλότερο από τα τέσσερα επίπεδα έκτακτης ανάγκης, λόγω των ισχυρών ανέμων της βροχής και της ανόδου της στάθμης των θαλάσσιων κυμάτων.

Ο διάσημος πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει στο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για τον τίτλο της «Χρυσής Μπάλας» που κατέκτησε πρόσφατα, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει στη Μαδέρα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.