Η πλευρά του Άσαντ υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες

Η πλευρά του Άσαντ υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες

Ο υπουργός Εξωτερικών του συριακού καθεστώτος Ουάλιμ Μουάλεμ, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης "δεν απέτυχαν" και ότι "καταγράφηκε σημαντική πρόοδος".


"Ο δεύτερος γύρος δεν απέτυχε, αντίθετα με τις αναλύσεις μέσων ενημέρωσης και τις αντιδράσεις των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας. Ο δεύτερος γύρος είχε μία πολύ σημαντική επιτυχία: η Συρία ενέκρινε την ημερήσια διάταξη που προτάθηκε από τον μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, αρχίζοντας από το πρώτο σημείο, που είναι το θέμα της βίας και του αγώνα κατά της τρομοκρατίας", είπε κατά την επιστροφή του από τη Γενεύη. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το συριακό πρακτορείο Sana.

"Οι συνομιλίες δεν απέτυχαν, πετύχαμε αυτό που πάντοτε ζητούσαμε: μία ημερήσια διάταξη για να συζητούμε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενεύη", είπε ο υπουργός Εξωτερικών του συριακού καθεστώτος που προσβλέπει και σε άλλους, επαναλαμβανόμενους γύρους διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Μουάλεμ ελπίζει, για την ακρίβεια ότι ο Λαχντάρ Μπραχίμι "θα θέλει να συνεχισθεί η διαδικασία, για ένα τρίτο ή έναν τέταρτο ... ή άλλο γύρο".

Για τον υπουργό Εξωτερικών του καθεστώτος Ασαντ, Παρίσι και Λονδίνο εμπλέκονται σε "συνωμοσία" κατά της Συρίας, ενώ οι ΗΠΑ "προσπάθησαν να δημιουργήσουν πολύ αρνητική ατμόσφαιρα στις συνομιλίες της Γενεύης".