ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο της πρωθυπουργού

Ταϊλάνδη: Προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο της πρωθυπουργού

Εκατοντάδες καλλιεργητές ρυζιού σκαρφάλωσαν σήμερα στους φράχτες από συρματόπλεγμα και στα οδοφράγματα που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα προσωρινά γραφεία της ταϊλανδής πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και απείλησαν να εισβάλλουν στο κτίριο αν εκείνη δεν βγει έξω για να τους μιλήσει.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Bluesky TV μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αγρότες να κρατούν πλακάτ που γράφουν "Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ παραμέλησε τους καλλιεργητές ρυζιού".

Το πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης στους καλλιεργητές ρυζιού το οποίο συνέβαλε στην άνοδο της Γινγκλάκ στην εξουσία το 2011 αντιμετωπίζει την έλλειψη κονδυλίων με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες να βγουν στους δρόμους της Μπανγκόκ για να διαμαρτυρηθούν απαιτώντας να πληρωθούν.

Την ίδια στιγμή, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές τοποθέτησαν οδοφράγματα μπροστά από τις δύο κεντρικές πύλες του κτιρίου όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο --γνωστού ως Government House-- για να εμποδίσουν την πρωθυπουργό να επιστρέψει εκεί την Τετάρτη.

Το υπουργικό συμβούλιο εγκατέλειψε το συγκεκριμένο κτίριο στα τέλη Νοεμβρίου καθώς αυτό είχε περικυκλωθεί από διαδηλωτές.