Υπουργοί κοιμούνται στα γραφεία τους για να γλυτώσουν χρήματα!

Υπουργοί κοιμούνται στα γραφεία τους για να γλυτώσουν χρήματα!

Πρόκειται άραγε για... ανάγκη ή καθαρή τσιγγουνιά;

 

Πολλά μέλη του γερμανικού κοινοβουλίο έχουν μετατρέψει τα γραφεία τους σε ξενοδοχείο, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα ξόδευαν νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο. Και αυτό παρότι ο μισθός τους φτάνει τα 14.000 ευρώ κάθε μήνα!

Οπως αποκάλυψε το περιοδικό Spiegel, δεν πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο, αφού κάποια υπουργικά γραφεία έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν και ως... διαμερίσματα! Η υπουργός Οικογένειας, Μανουέλα Σβέσιγκ είναι ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που περνούν πολλά από τα βράδια της στο γραφείο της, όταν πρέπει να βρίσκεται στο Βερολίνο.

Αυτό είναι εξοπλισμένο με ένα κρεβάτι, συρταριέρα, ντους και έχει πρόσβαση σε κουζίνα. Το υπουργικό γραφείο διαμορφώθηκε με αυτό τον τρόπο επί υπουργίας της Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, η οποία τώρα αναγκάζεται να... στριμωχτεί. Η σημερινή υπουργός Αμυνας δεν άλλαξε συνήθειες, αφού εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το γραφείο της ως διαμέρισμα, μόνο που αυτή τη φορά «βολεύεται» σε ένα μονό κρεβάτι που βρίσκεται σε διάδρομο μόλις 7,4 τετραγωνικών μέτρων, στον νέο χώρο εργασίας της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χέικο Μάας και ο υπουργός Εργασίας, Αντρέα Νάλες, επίσης διανυκτερεύουν στα γραφεία τους, σύμφωνα με το άρθρο, προκαλώντας αντιδράσεις. «Με τον πλούσιο υπουργικό μισθό τους είναι σε θέση να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα» δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού και μέλος του κόμματος της άκρας αριστεράς, Γκεσίνε Λοτζ.