ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με καταδύτριες λόγω θαλασσοταραχής

Θρίλερ με καταδύτριες λόγω θαλασσοταραχής

Γαντζωμένες σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο βρέθηκαν οι πέντε από τις επτά Γιαπωνέζες που είχαν εξαφανιστεί την Παρασκευή, στα ανοιχτά του Μπαλί ενώ έκαναν καταδύσεις.

Ψαράδες εντόπισαν τις γυναίκες αλλά δεν μπορούσαν να τις πλησιάσουν λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής. Ο ύφαλος αυτός απέχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το σημείο όπου θα έπρεπε να αναδυθούν οι τουρίστριες το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την κατάδυσή τους, ανέφεραν οι αρχές της Ινδονησίας.

Ένα ελικόπτερο κατάφερε να παραλάβει τη μία από τις γυναίκες και έριξε τρόφιμα για τις υπόλοιπες τέσσερις, οι οποίες αναμένεται να επιβιβαστούν σε μια σωστική λέμβο και να μεταφερθούν στο Σεμάβανγκ, στα νότια του Μπαλί.

Στην περιοχή αυτή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 συγγενείς των γυναικών, δεκάδες ντόπιοι και τέσσερα ασθενοφόρα για να τις μεταφέρουν σε τοπικό νοσοκομείο.

Οι επτά Γιαπωνέζες —πέντε τουρίστριες και δύο εκπαιδεύτριες καταδύσεων— εξαφανίστηκαν μετά από κατάδυση στα ανοιχτά του νησιού Νούσα Λεμπόγκαν. Όλες τους ήταν έμπειρες και είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 50 καταδύσεις. Η περιοχή θεωρείται ιδανική για καταδύσεις, αλλά είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

Ο καπετάνιος του σκάφους που τις συνόδευε είπε ότι τις ακολουθούσε από κοντά, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα λόγω μιας ξαφνικής νεροποντής. Οδήγησε το σκάφος του σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου θα αναδύονταν οι γυναίκες τη συμφωνημένη ώρα και όταν εκείνες δεν εμφανίστηκαν ειδοποίησε τις αρχές.