Τραγωδία με 10 νεκρούς σε φοιτητικό πάρτι στη Νότια Κορέα

Τραγωδία με 10 νεκρούς σε φοιτητικό πάρτι στη Νότια Κορέα

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι που συμμετείχαν σε ένα πάρτι καλωσορίσματος για νέους φοιτητές νοτιοκορεάτικου πανεπιστημίου σκοτώθηκαν, όταν η οροφή του κτιρίου σε ένα ορεινό θέρετρο της Νότιας Κορέας κατέρρευσε αργά τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.


Περίπου 560 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο ενός ορεινού τουριστικού θέρετρου στην πόλη Τζιενγκιού περίπου 375 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ. Εξ αιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης η οροφή του προκατασκευασμένου κτιρίου, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεαροί φοιτητές, να παγιδευτούν ανάμεσα σε τόνους χιονιού και συντριμμιών για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Μεταξύ των νεκρών είναι εννέα φοιτητές ενώ άλλοι 23 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

2014KOREA

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όλοι οι παγιδευμένοι έχουν ανασυρθεί και οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας είναι σε εξέλιξη. Πολλοί φοιτητές στη Νότια Κορέα μετέχουν συχνά σε εκπαιδευτικά προγράμματα προσανατολισμού των πανεπιστημίων και συχνά διαμένουν σε καταυλισμούς ή θέρετρα.