Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης σε λεωφορείο στο Σινά

Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης σε λεωφορείο στο Σινά

Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του τουριστικού λεωφορείου στο Σινά, με ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι διαπράχθηκε από καμικάζι και ότι θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις εναντίον οικονομικών στόχων.

 

Η επίθεση κατά του λεωφορείου που κατευθυνόταν προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται κατά τουριστών από την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οπότε και κλιμακώθηκε η δραστηριότητα των ισλαμιστικών ενόπλων ομάδων στην περιοχή.

"Η Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις θυσίασε επιτυχώς έναν από τους ήρωές της για να ανατινάξει λεωφορείο που κατευθυνόταν προς τους Σιωνιστές και αυτό περιλαμβάνεται στον οικονομικό πόλεμο κατά του προδοτικού καθεστώτος", αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Με την επίθεση αυτή σημειώνεται στροφή στη στρατηγική των ενόπλων ισλαμιστικών ομάδων που δρουν στη χερσόνησο του Σινά που πλέον στρέφονται κατά τουριστικών και οικονομικών στόχων.

Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά πραγματοποιούσαν μέχρι σήμερα σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, όμως το νότιο τμήμα της χερονήσου, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, εθεωρείτο σχετικά ασφαλής προορισμός.

Η οργάνωση Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις έχει αναλάβει την ευθύνη για μεγάλο αριθμό βομβιστικών επιθέσεων, ανάμεσά τους την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών στο Κάιρο τον περασμένο χρόνο. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο εναντίον στρατιωτικού ελικοπτέρου τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες.

Η ζωτικής σημασίας τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την πολιτική αναταραχή των τριών τελευταίων ετών.