Βίντεο: Ο πρωθυπουργός του Βελγίου γδύνεται μπροστά στην κάμερα

Βίντεο: Ο πρωθυπουργός του Βελγίου γδύνεται μπροστά στην κάμερα

Μια...γυμνή πλάτη ήταν αρκετή για να φέρει αναστάτωση στο Βέλγιο. Κι αυτό γιατί πρόκειται για την γυμνή πλάτη του πρωθυπουργού της χώρας, Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος έχει αποτυπωθεί από την κάμερα να αλλάζει πουκάμισο στα πλαίσια ντοκιμαντέρ της φλαμανδικής τηλεόρασης Vier που κατέγραψε σκηνές από την καθημερινή του ζωή.


Το βίντεο που έχει προκαλέσει «τσουνάμι» αντιδράσεων διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα και είναι από τον περασμένο Ιούλιο, την ημέρα της στέψης του Φιλίππου, μονάρχη του Βελγίου.

Όπως λέει το περιβάλλον του 62χρονου Ντι Ρούπο, ο πρωθυπουργός απλώς άλλαξε πουκάμισο για να συμμετάσχει στην επίσημη τελετή της στέψης, εκείνη την ζεστή και υγρή ημέρα του Ιουλίου.

Τα ΜΜΕ ωστόσο αντέδρασαν έντονα. «Κρατική υπόθεση» έγραψε η εφημερίδα Het Laatste Nieuws. «Ο Ντι Ρούπο γδύθηκε στην τηλεόραση» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Le Soir, ενώ στα πολιτικά τοκ σόου, η αντιπολίτευση διερωτήθηκε: «Γιατί έπρεπε να γδυθεί ο πρωθυπουργός για να μας κάνει να μιλάμε γι' αυτόν; Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα;».

Πάντως αυτοί που καλούνται να στείλουν μήνυμα μέσω κάλπης, είναι οι πολίτες του Βελγίου, αφού εκτός από τις ευρωεκλογές, τον Μάϊο διεξάγονται στην χώρα και οι βουλευτικές εκλογές.