ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Προειδοποίηση Στάινμαγερ για επιβολή κυρώσεων

Ουκρανία: Προειδοποίηση Στάινμαγερ για επιβολή κυρώσεων

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της ουκρανικής ηγεσίας, με αφορμή την κλιμάκωση της βίας στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ.

«Αυτός που ευθύνεται για τις αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν σε αιματοχυσία στο κέντρο του Κιέβου ή σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας θα πρέπει να περιμένει ότι η Ευρώπη θα αναθεωρήσει τις επιφυλάξεις της όσον αφορά την επιβολή προσωπικών κυρώσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Μετά τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Γαλλία, την Πολωνία και άλλες χώρες που κατήγγειλαν τη χρήση βίας «αδιακρίτως» στην Ουκρανία, ο Στάινμάγερ κάλεσε όλες τις πλευρές στο Κίεβο «να πάρουν αποστάσεις από κάθε είδους προκλήσεις» σημειώνοντας ότι «η κλιμάκωση της βίας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα».

Ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κυρίως την ευθύνη για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. «Τα τελεσίγραφα δεν είναι ο σωστός τρόπος», για να επιλυθεί η κρίση, κατέληξε, αναφερόμενος στη διορία που έδωσαν οι αρχές στην αντιπολίτευση για να τερματιστούν οι συγκρούσεις και να επανέλθει η ηρεμία στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο