Κίεβο: Ημέρα εθνικού πένθους αύριο στην Ουκρανία

Κίεβο: Ημέρα εθνικού πένθους αύριο στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, θέλει να πραγματοποιηθούν σήμερα νέες συνομιλίες με την αντιπολίτευση, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο ουκρανός πυγμάχος που έγινε πολιτικός ηγέτης της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει – εφόσον η αστυνομία σταματήσει τη δράση της εναντίον των διαδηλωτών.

 

"Ο πρόεδρος θέλει άλλη μια συνάντηση με την αντιπολίτευση σήμερα και είμαστε πρόθυμοι", δήλωσε ο Κλίτσκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας "Μπιλντ", της οποίας είναι τακτικός αρθρογράφος.

"Το αίτημά μας είναι σαφές: η ανάπτυξη της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών πρέπει να σταματήσει αμέσως, πρέπει να υπάρξει αμέσως παύση για διαπραγματεύσεις", δήλωσε στη "Μπιλντ".

Ο Γιανουκόβιτς κήρυξε αύριο, Πέμπτη, ημέρα εθνικού πένθους, μετά τις συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους μέσα σε 24 ώρες στο Κίεβο. Οι σημαίες στα επίσημα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ θα ματαιωθούν συναυλίες και αθλητικές συναντήσεις, σύμφωνα με διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Παράλληλα η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για απόπειρα παράνομης κατάληψης της εξουσίας.

Η έρευνα, η οποία έχει στόχο "ορισμένους πολιτικούς" που δεν κατονομάζονται, αφορά "παράνομες πολιτικές ενέργειες με στόχο την κατάληψη της εξουσίας", σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), η οποία είναι αρμόδια για την αντικατασκοπία και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Παρακολουθούμε, αλλά δεν επεμβαίνουμε στην Ουκρανία

Εκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για την Ουκρανία

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο κυρώσεων στην ουκρανική κυβέρνηση

Σκηνικό εμφυλίου με 25 νεκρούς στην Ουκρανία

Καρλ Μπιλτ: «Λερωμένα με αίμα τα χέρια του Γιανουκόβιτς»

Kίεβο: Νεκρός από σφαίρες δημοσιογράφος στο κέντρο της πόλης