Ιταλία: Δεν στηρίζει την κυβέρνηση Ρέντσι ο Καβαλιέρε

Ιταλία: Δεν στηρίζει την κυβέρνηση Ρέντσι ο Καβαλιέρε

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του Ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον επικεφαλής της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Είμαι πολύ ευτυχής που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μας έχει τα μισά μου χρόνια», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μετά την λήξη της συνάντησης.

Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη τις περασμένες ημέρες με τον Ρέντσι για την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου «δεν πρόκειται να αλλάξει, θα παραμείνει σε ισχύ, διότι είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης, δύσκολης προσπάθειας».

Από την σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η Νέα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν πρόκειται να στηρίξει την νέα ιταλική κυβέρνηση, αλλά διαβεβαίωσε ότι «θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Ο Ρέντσι θα συναντηθεί αργότερα και με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο. Η συνάντηση τους αναμένεται να μεταδοθεί απευθείας, μέσω Διαδικτύου.

Σχολιαστές προβλέπουν πως ο Ρέντσι πρόκειται να παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του έως την Παρασκευή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο μέσα στο Σαββατοκύριακο.