Ουκρανία: Συμφωνία των χωρών της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων

Ουκρανία: Συμφωνία των χωρών της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων

Σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Ουκρανών αξιωματούχων για τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Κίεβο και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων κατέληξαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.


Ο Πιοτρ Σεραφίν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους μετά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ για το θέμα της Ουκρανίας με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών.

"Τα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών δικαιολογούν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή κυρώσεων. Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων με όλους (τους ηγέτες) με τους οποίους μίλησε ο πρωθυπουργός Τουσκ", είπε ο Σεραφίν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ανακοίνωσε το απόγευμα μέσω του Twitter ότι είναι "καθ' οδόν για το Κίεβο", κατόπιν αιτήματος της Κάθριν Άστον, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Το πρωί είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί "προσεχώς" στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στη σκιά των συγκρούσεων στην Ουκρανία