Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ για κλοπή

Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ για κλοπή

Στη σύλληψη της Ελένα Ριμπολόβλεβα, συζύγου του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προχώησε κατόπιν εντάλματος η κυπριακή αστυνομία.

Ο Ριμπλόβλεφ, 79ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes και αγοραστής του Σκορπιού, κατηγορεί την σύζυγό του για κλοπή πολύτιμου λίθου.

Η Ελενα Ριμπολόβλεβα αφίχθη στην Κύπρο το απόγευμα με ιδιωτικό τζετ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας καθώς εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων, η σύλληψη της Ελένα Ριμπολόβλεβα, η οποία έχει ζητήσει διαζύγιο από τον Ρώσο μεγιστάνα και έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον του για το ύψος της περιουσίας που δικαιούται να λάβει, έγινε κατόπιν καταγγελίας του συζύγου της και για κλοπή πολύτιμου λίθου, (σύμφωνα με πληροφορίες ένα διαμάντι, αξίας 13,5 εκατ. ευρώ) μέρος του καταπιστεύματος των δύο θυγατέρων της.

Ο διαχειριστής του καταπιστεύματος είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφεί το διαμάντι, πράγμα όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Ριμπολόβλεβα, όταν εκείνη θα έφθανε στην Κύπρο.

Η συνολική περιουσία του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ υπολογίζεται στα 9,1 δισεκατομμύρια δολλάρια.