ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η ξανθιά, κρυφή ερωμένη του Γιανουκόβιτς

Ποια είναι η ξανθιά, κρυφή ερωμένη του Γιανουκόβιτς

Νέες αποκαλύψεις για την κρυφή προσωπική ζωή του έκπτωτου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Τα ευρήματα από την υπερπολυτελή εξοχική κατοικία του φέρνουν στο φως της δημοσιότητας αρκετά στοιχεία για τον προσωπικό βίο του Γιανουκόβιτς.

Ανάμεσα σε αυτά αποκαλύφθηκε και η μίας 39χρονης γυναίκας, ονόματι Λιούμποφ Πολεζάι, μαζί με την οποία φαίνεται πως ζούσε ο Γιανουκόβιτς.

Ο 63χρονος Γιανουκόβιτς δεν έχει χωρίσει επισήμως από την επί 42 έτη σύζυγό του Λουντμίλα, αλλά είναι ευρέως γνωστό στην Ουκρανία ότι εκείνη ζει στο Ντόνετσκ και ποτέ δεν είχε εμφανιστεί σε καθήκοντα πρώτης κυρίας, αν και είχε συνοδεύσει τον Γιανουκόβιτς κάποιες φορές κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2010.

Ο δημοσιογράφος Ντμίτρο Γκναπ που εξερεύνησε το σπίτι ανήρτησε φωτογραφίες που μπορεί να αποδεικνύουν ότι η Πολεζάι, είχε ζήσει στο σπίτι του Γιανουκόβιτς μαζί με τη 12χρονη κόρη της από προηγούμενη σχέση της.

Οπως αναφέρει η Kyiv Post, άγνωστο παραμένει πόσο καιρό ζούσε η Πολεζάι με τον Γιανουκόβιτς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο Facebook, η 39χρονη μεγάλωσε στο Γενακίεβο, πατρίδα του έκπτωτου ουκρανού προέδρου και μετακόμισε στο Ντόνετσκ μετά την αποφοίτησή της το 1972. Διαθέτει δικό της κέντρο αισθητικής στο Κίεβο με το όνομα «Crystal Spa» και διαχειρίζεται το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Δρόμος του Μέλλοντος». Η κάρτα της επιχείρησής της βρέθηκε και αυτή στο «ανάκτορο» του Γιανουκόβιτς, ωστόσο ο τηλεφωνικός αριθμός που έγραφε πάνω δεν λειτουργούσε, σημειώνει η Post.

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν ένας σχολικός έπαινος με το όνομα του παιδιού -Μαρία Πολεζάι-, μία φωτογραφία εκείνης και της μητέρας της στη Λέγκολαντ, καθώς και ζωγραφιές με τα αρχικά «VF», που πιστεύεται ότι σημαίνουν «Βίκτορ Φεντόροβιτς», το όνομα και το πατρώνυμο του αποπεμφθέντος προέδρου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του κοριτσιού, η Μαρία φοιτούσε στο ιδιωτικό σχολείο Pechersk στο Κίεβο.
Ακόμη, οι δημοσιογράφοι και οι διαδηλωτές που «ξεσκόνισαν» την κατοικία εντόπισαν και μία ντουλάπα γεμάτη φορέματα.

Η πολυτελής κατοικία του Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην περιοχή Μεζιχίρια, μία ώρα απόσταση από το Κίεβο. Διαθέτει τεχνητή λίμνη, γήπεδο του γκολφ, ελικοδρόμιο, ένα γκαράζ γεμάτο κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων, χρυσές τουαλέτες, αλλά και ιδιωτικό ζωολογικό κήπο.